Rannaspordialade (rannavõrkpall, rannajalgpall) kandepind on aastast aastasse kasvanud nii harrastajate kui profisportlaste seas. Vajadust sisehalli järele on kinnitanud nii spordialaliidud kui ka harrastajad ning sama seisukohta kannab ka Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, kelle hinnangul täna olemasolevad sisehallid üha suurenevat nõudlust ei kata, teatas Tallinna pressiteenistus.

Eelmisel aastal pöördusid Tallinna Linnavalitsuse poole mitmed spordiorganisatsioonid, kelle sooviks oli rajada Tallinnasse rannaspordialade ning rannapallimängude kinnine keskus.

Eelnevat silmas pidades ja arvestades asjaolu, et taolist sisehalli vajaks just Haabersti ja selle lähialad, kujunes linnavalitsuses seisukoht rajada pallimängude sisehall Haabersti linnaossa, Õismäe tee 130 kinnisasjale. Kinnistu hoonestamine läbi hoonestusõiguse seadmise läbirääkimistega pakkumise korras otsustati Tallinna Linnavalitsuse 2. märtsi 2016 istungil.

Õismäe tee 130 kinnisasja hoonestamiseks väljakuulutatud läbirääkimistega pakkumisele esitas pakkumuse Tallinna Spordibaasid OÜ, kelle alltöövõtjaks on OÜ Astlanda Ehitus.

Pakkuja vastas kvalifitseerimise tingimustele ning kutsuti läbirääkimistele. Läbirääkimiste tulemusena esitas pakkuja läbirääkimistega pakkumise läbiviijale lõpliku pakkumuse. Pakkumisele esitatud hoone eskiisi kohaselt rajatakse pallimängude keskusesse soojustatud liivaga rannamängude saal, mis sisaldab 6 rahvusvahelisele standardile vastavat rannavolle või ühte rannajalgpalli väljakut; soojustatud liivaga pallimängude saal, mis sisaldab kahte rahvusvahelisele standardile vastavat korvpalli väljakut, ning 196 kohaline spordihostel.

Õismäe rannapallimängude keskus peaks valmima 2018. aasta lõpuks.

Õismäe tee 130 asus veel mullu kevadeni Tallinna Õismäe gümnaasiumi endine hoone, mis sai kurikuulsaks selle poolest, et pättidele meeldis seal üsna sageli tulekahjusid tekitada ning päästjad pidid välja sõitma ja põlengu likvideerima.