Ajaleht Vedomosti märgib, et keskpanga ametlik dollarikurss on 26,25 rubla, kuid paljudes punktides müüakse USA valuutat rohkem kui 27 rubla eest. Väljaande poolt küsitletud pankurid väitsid, et dollar hakkab lähiajal maksma 40 rubla. Siiski kõik finantstegelased neid kuulujutte ei usu.

Tänane Kommersant kirjutab, et paljud vahetuspunktid on üldse suletud ning mitmetes pankades, näiteks Moskva Sberbanki filiaalides, on valuuta ostmise piirangud. Allikad keskpangas teatasid, et juba on arutatud ühekordset 10-protsendilist rubla devalveerimist ning tema hilisemat tugevdamist. Pole teada, kas see variant võeti vastu või ei.

Praegu veel on rubla kurss suhteliselt kindel — Vene raha odavneb USA dollari ja tugevneb euro suhtes. Keskpank on sunnitud piirama rubla kursi kukkumist osalise kulla- ja valuutareservide kulutamisega. Viimaste kuudega on need vähenenud 597 miljardilt 530 miljardini.

Vene rahandus- ja asepeaminister Aleksei Kudrin teatas oktoobri alguses, et ei ole põhjust rubla kursi jätkuvaks tugevdamiseks.