OÜ Estonian Rabbit esindaja Magnus Lepasalu plaan hõlmas tervikliku tootmisahela väljaarendamist. See tähendab tänapäevase küülikufarmi ja töötluskeskuse rajamist, tõuaretusprogrammi elluviimist, küülikute graanulsööda tootmise käivitamist, koolituse korraldust, õppematerjalide väljatöötamist ja turuarendust, teatas ministeerium.

Minister Helir-Valdor Seeder kinnitas oma toetust küülikukasvatajatele ja pidas vajalikuks järgmise perioodi Maaelu Arengukava (MAK) koostamisel luua meede, millest ka küülikukasvatajad saaksid investeeringutoetusi taotleda.

„Ma arvan, et investeeringutoetuse võimalused MAKi meetmete kaudu on mõistlik luua järgmiseks perioodiks aastateks 2014-2020,” ütles minister Seeder.

Küülikukasvatajate turu-uuring näitas, et tarbijatel on huvi küülikuliha tarbimise vastu: potentsiaalne tarbijaskond ulatuks uuringu järgi 380 000 inimeseni, neist regulaarseid tarbijaid oleks 150 000.

OÜ Estonian Rabbit eesmärk on rajada Valgamaale 2800-pealise põhikarjaga küülikukasvatus, mis annaks aastas 150 tonni liha. See võimaldaks küülikuliha hinda alandada ligi poole võrra praeguselt 10-12 eurolt 6-le eurole kilost. Küülikukasvatuse juurde rajatav töötlemiskeskus võimaldaks töödelda aastas 500 tonni liha.