Mathias Rust on enda sõnul praegu investor ja pokkerimängija, kes mängib suurte summade peale, kirjutab Washington Post.

Rusti sõnul on ta oma kuulsusega teenitud raha kinnisvarasse ja teistesse äridesse investeerinud ning elab nüüd iseseisvalt jõukat elu. Lisaks on tal äripartner, kellega koos juhib ta Eestis investeerimisfirmat.

Samuti mängib ta suurte summade peale pokkerit ning jalutas ühelt koosolemiselt minema miljoni dollari suuruse võiduga.

Lääne-Saksamaalt pärit Rust oli 19-aastane, kui ta otsustas esitada väljakutse Nõukogude Liidu õhujõududele, võttes ette riskantse lennureisi Moskvasse Punasele väljakule. Amatöörpiloodist Rust alustas oma reisi 1987. aasta 28. mail Helsingist, kust tal oli luba Stockholmi lendamiseks, aga ta muutis ootamatult oma suunda. Ta soovis maanduda Moskvas Punasel väljakul, kuid ei saanud seda teha, sest väljakul oli liiga palju inimesi. Pärast mõningast tiirutamist maandust ta Moskvoretski sillal.

Tema teo tõttu avanes Mihhail Gorbatšovil võimalus kaitseministri ja teiste kõrgete sõjaväeametnike vallandamiseks, mis kiirendas kommunismi kokkuvarisemist.

Pärast maandumist jõudis Rust Punasel väljakul tervelt tund aega vabalt ringi liikuda enne kui KGB kohale ilmus ja ta ülekuulamisele viis.