Viimased kuused ostetakse müüjate sõnul tavaliselt jõuluõhtul, pärast seda müük vaibub. Müüjate varasemate aastate kogemus on näidanud, et kuuski hakatakse koju ostma umbes nädal enne jõule, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Möödunud nädalal oli müük veidi viletsam ehk seetõttu, et polnud lund, mis oleks inimestele jõulutunnet tekitanud,” ütles aiandusfirma Ceres müügijuht Andres Patzig.

Sel aastal esimest korda kuusemüüki katsetava OÜ Baltermi esindaja Eduard Langebraun tunnistas, et kuusemüük pole hästi läinud: “Kuused ei ole eriti head, ka hinnad on suhteliselt odavad ja konkurente on palju,” loetles ta arvatavaid põhjusi. Lisaks raskendas eilset kuusemüüki terve päeva kestnud tuisk.

Jõulupuid müüakse Tallinnas pea kõigi suuremate kaubanduskeskuste ees. Tänavu kortermajade vahel enam eriti kuuski ei pakuta, sest möödunud aasta kogemus näitas, et seal ei lähe müük eriti hästi, öeldi Õismäe linnaosa valitsusest.

Mitme Selveri ja Citymarketi parklas jõulupuid müüva OÜ Riketsi esindaja Kuno Lautoni sõnul on tänavune Eesti kuuskede kvaliteet üle keskmise — see sõltub suvekliimast. Ta soovitas jõulupuu võimalikult varakult osta, sest siis on suurem valik. “Praegu on juba kuuseplatsidel mõningaid tühje kohti tekkimas,” ütles Lauton. Ta lisas, et möödunud aastaga võrreldes on ka kuuskede hinnad veidi tõusnud.

Kui Cerese 150-175sentimeetrine kuusk maksab 90 krooni, siis sama pikad nulud maksavad 100 krooni rohkem. Kõige kõrgemad kuused (200-250 cm) maksavad 300 krooni, nulud 480 krooni.

Kuni meetrise Eesti kuuse saab Riketsist kätte 110 krooni eest, kõige pikemad kuused on 300 cm kõrged ja maksavad 280 krooni. OÜ Balterm müüb edasi Eesti talumeestelt ostetud kuni kahemeetriseid kuuski 110-120 krooni eest.