Läänemaa firmasid ühendav assotsiatsioon Haapsalu Turism valis kuuendat korda aasta ärimehe, seekord tunnistati tiitli vääriliseks ajalehe Lääne Elu direktor ja üks omanikke Arne Veske.

Haapsalu Turismi direktori Epp Veskimägi sõnul edestas Veske teisi kandidaate ülekaalukalt.

Veske valiti aasta ärimeheks põhiliselt ajalehe Lääne Elu väljaandmise eest, mille üks asutajaid ta seitse aastat tagasi oli, põhjendas Veskimägi. "Ajaleht pole tal ainuke ettevõtmine, Veske teeb pidevalt midagi uut," lisas Haapsalu Turismi direktor. Aasta ärimehel on Haapsalus kaks kauplust, kohe avab ta ka kolmanda.

Esimest korda sai aasta ärimehe tiitli läänlastele hiljem suurt muret valmistanud Lääne-Eesti Panga juht Aare Sosaar. Pärastised aasta ärimehed on oma tegevuses Sosaarest tunduvalt paremini õnnestunud. ülemöödunud aastal sai tiitli Lauri Laubre Aafrika klubi eest, möödunud aastal Ago Soomre Haapsalu Uksetehase eest.

Sel aastal kandideeris aasta ärimehe nimetusele ka Urmas Sukles, kes on olnud edukas nii linnapeana kui ka ärimehena. ärimeest valinud Haapsalu Turismi liikmed leidsid aga, et Suklesele tuleks omistada hoopis aasta inimese tiitel. Paraku seda Läänemaal veel välja ei anta.

Selle aasta ärimehe austamine leiab aset poolteise nädala pärast toimuvatel 6. Haapsalu äripäevadel.

EPL