Go Bus Läänemaa ja Haapsalu Autobaasi bussijuhid olid ühel nõul, et nende palganõuded on põhjendatud ja mõõdukad. Nende hinnangul on streik tööandjate ja riigiesindajate otsustusvõime tõstmiseks möödapääsmatu.

Streigiotsuse poolt olid kõik koosolekul osalenud, vastuhääli ja erapooletuid ei olnud. Kummaski ettevõttes pole täna kehtivat kollektiivlepingut ega sellest tulenevat töörahukohustust.

Ettepaneku bussijuhtide üleriigilise ja tähtajatu streigi korraldamiseks tegi transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsioon möödunud teisipäeval. Homme otsustab streigi korraldamise ametiühingu juhatus. Samuti viib ametiühing lähinädalatel läbi bussijuhtide streigikoosolekud kõigis maakonnakeskustes.

6. novembril otsustasid bussijuhid korraldada üle-Eestilise streigi, mille algusajaks on 11. detsember kell 21.00.
Bussijuhid nõavad tööandjailt üleriigilise palgaleppe sõlmimist põhitasuga mitte alla 45 krooni tunnis. Juhid taotlevad lepingus ka kõigi teiste transporditöötajate alampalga tõstmist.

30. oktoobril korraldasid transpordi ametiühingu GoBus osakonnad tunniajase hoiatustreigi, millega nõudsid läbirääkimiste alustamist oma ettevõttes ning vähemalt 10-kroonist põhitasu tõusu.