Suurem osa neist plaanidest on nurjunud konkurentsi- või turvalisuskaalutluste tõttu.

Need, investeerimispanga Grisons Peak kokkuarvestatud summad ei sisalda eilse tagasilöögi saanud 44 miljardi dollari mahus Šveitsi põllumajandusäri Syngenta ja 670 miljoni dollari mahus Saksamaa pooljuhtide tootja Aixtroni ülevõtmisplaani.

Vaatamata kahtlustele ja vastasseisule teevad Hiina ülevõtjad üha uusi tehinguid. Lennundus- ja vaba aja konglomeraat HNA Group teats eile, et ostab Blackstone’ilt 6,5 miljardi dollari eest 25% Hilton Worldwide’st ning finatsfirma China Oceanwide teatas, et on saavutanud kokkuleppe USA kindlustusfirma Genworth Financial ostmiseks. Selle tehingu maht on 2,7 miljardit dollarit.

Siiski on märke ülevõtmiste raugemisest, sest kolmandas kvartalis oli Hiina ülevõtmiste maht 46,1 miljardit dollarit ehk 3,3 miljardi võrra teisest kvartalist vähem. Rekordilises esimeses kvartalis oli see 95,6 miljardit dollarit.

Grison Peaki andmetel on mullu juulist alates katkestatud 11 Hiina suurt ülevõtmistehingut, peamiselt seetõttu, et USA, Austraalia ja teiste riikide ametkonnad on karmistanud tehingute uurimist. Katkestatud pea 40 miljardi dollari mahus tehingud moodustavad 14% viimase 16 kuu jooksul avaldatud 16 ülevõtmistehingu plaanist.