Laar tõdes, et statistikas näha olev majanduslangus ei ole loomulikult hea uudis. Kõigele muule lisaks tekitab see tema sõnul muret otsuse pärast lükata kahe aasta võrra edasi reservide taastamine.

„Tavalistes oludes poleks see ilmselt ohtlik, kuid praeguses riske täis välisolukorras võib see uusi riske tekitada. Isiklikult leian, et muutunud olukorras võiks valitsus tõsiselt uue eelarvestrateegia üle mõtelda, " lausus Laar.

Peaminister Taavi Rõivas tunnistas esmaspäeval pärast statistikaameti esialgse esimese kvartali majanduskasvu hinnangu avaldamist , et majanduslangus on oodatust suurem ning murettekitav.

Rahandusminister Jürgen Ligi lausus nädala alguses, et riigieelarve ei lähtu lühiajalisest statistikast ja eelarve halbu uudiseid ei tohi ise juurde tekitada, kuni ei ole jätkusuutlikkuse probleemi. Praegu seda Ligi kinnitusel ei ole. 

"Langus avaldab maksulaekumistele kindlasti mõju, aga ajalise nihkega, ja paranenud maksukogumine ja seadusandlikud algatused on aga maksulaekumist parandanud," märkis minister ERRile. Seetõttu tuleb Ligi sõnul olla kulutamises konservatiivne, rohkem ei ole vaja.

Rahandusministeerium prognoosis aprilli selle aasta majanduskasvuks 2 protsenti. Statistikaameti esialgsel hinnangul kahanes sisemajanduse kogutoodang aasta esimese kolme kuuga mullu sama ajaga võrreldes 1,9 protsenti.