"Keegi ei pane vana mootorit peale, see ei läbiks kvaliteedikontrolli ja klassiühing saaks sellest aru," ütles Padar. "Me tahame, et laevad ikka ilusasti sõitma hakkaks. Karilaid ise tahab ju ka Saaremaale pääseda."

Padar tunnistas, et on vanade mootorite kuulujuttu juba kuujagu päevi kuulnud. "Mina ei tea, kust sellised jutud tulevad. Pean tunnistama samas, et pole elus kunagi nii palju erinevaid kuulujutte kuulnud kui nüüd."

"Neli uut parvlaeva peaksid liikuma mandri ja suursaarte vahel 1. oktoobrist, kuid tänaseks on selge, et heal juhul alustab tööd õigeaegselt vaid Leiger. Samuti pole avalikkust informeeritud järgmiste laevade nn käigukatsetustest," teatas Karilaid täna Keskerakonna pressiteate vahendusel.

"Lisaks on hakanud levima kuuldused, et uutele laevadele kavandatavad peamootorid polegi kõik uued. Kui see vastab tõele, on tegemist järjekordse hankelepingu rikkumise ja avalikkusele hämamisega. Kui maksumaksja rahaga hangitakse neli uut laeva, siis peavad nad ka olema täiesti uued, mitte lapiteki moodi vanast ja uuest kokku keevitatud," märkis Karilaid.

„Enne kui tõstetakse uued mootorid laevale, läbivad nad pingikatsetused (tehasekatsetused) tootja juures, kus klassiühing DNV seda kontrollib ja annab oma sertifikaadi. Kontroll toimub ka pärast laevale paigaldamist ning merekatsetusi," kirjeldas Padar.

TS Laevad teatel on kõigi nelja laeva kõik masinad tänaseks tootja juures katsetatud. Need on uued, vastavad projektile, klassiühingu reeglitele, erinevatele regulatsioonidele ja direktiividele.

Esimese parvlaeva „Leiger“ merekatsetused on tänaseks lõppenud. Enne laeva vastuvõtmist koostatakse vastav dokumentatsioon. Neid dokumente ei ole võimalik võltsida. (Kokkuleppel on igal riigikogu liikmel võimalik tulla nende dokumentidega tutvuma.)

Padar kinnitas, et kõik laevad tulevad uute masinate, süsteemide, mööbli ja muude detailidega.