Silja Line’i kaubamärgi all tegutsev reisijate ja kaubaveoga tegelev laevafirma Silja Oy uus nimi on alates 1. juunist Neptun Meritame Oyj. Kontserni nime muutus ei too kaasa muudatusi omanike seas ja ka Tallinnas jääb Silja Line’i kaubamärk samaks, ütles Silja Line Eesti OÜ juhatuse esimees Feliks Mägus.

Neptun Meritame Oyj on Läänemerel Silja Line’i kaubamärgi all tegutsev reisijate ja kaubaveoga tegelev suurim laevafirma. Firma omakapital on 1,051 miljardit Soome marka, käive oli mullu 3,3 miljardit marka ja kasum 99 miljonit marka.

Silja Line’i kaubamärgi all liiklevad laevad lisaks Rootsi–Soome ja Soome–Saksamaa liinile ka Tallinna–Helsingi liinil. Praegu sõidavad Tallinna liinil reisilaevad Wasa Queen ja Finnjet. Tallinna–Helsingi liinil on Silja Line’i reisijateveo turuosa umbes 30 protsenti.

Tallinna liini paremaks teenindamiseks ning müügi- ja turundustegevuse parandamiseks asutas Silja Line mais tütarettevõtte Silja Line Eesti OÜ.

Börsiettevõtte Neptun Meritame Oyj suurimad omanikud on Rootsi ehituskontsern NCC AB, UPM-Kymmene, Enso, Pohjola-yhtiöt, Teollisuusvakuutus, Neste ja Merita Pank.

Kontserni juhatuse esimeheks valiti aastakoosolekul tagasi Neste peadirektor Jaakko Ihamuotila ja tegevdirektoriks Jukka Suominen.