Raamatu autor, ajakirjanik Argo Ideon kirjeldab põgusalt, ent kõnekalt Ärma talu taastamiseks saadud toetust ning Ilvese veenmisprotsessi, et ta üldse 2006. aastal presidendiks kandideeriks.

Ideon kirjutab, et üks peamine põhjus Ilvesel mitte kandideerida oligi Ärmale saadud toetusraha turismitalu arendamiseks.

Lõik raamatust: „Kui talus majandustegevust aga ei toimuks, siis kartis Ilves, et toetus nõutakse kohe tagasi. Sellist raha tal ei olnud. „Lähen pankrotti, et olla Eesti president?" meenutas ta seda kõhklust hiljem. Sorry, see on ju absurdne.""

Seega oli Ilves tema pea kohal rippuvast tagasinõude-kirvest kui ühest võimalusest teadlik toetuse saamise esimesest päevast peale. Tõsi, küll aga mitte konkreetsest summast, mille kohane otsus tehti EAS-is 2012. aastal.

Skandaali lahvatades kirjutas Ilves oma Facebooki lehel, et sai tagasinõudest teada alles oktoobris 2016. "Nagu ma alles sel nädalal teada sain (14.oktoobril -toim.), otsustas EAS juba 2012. aastal, et kui Ärma külalistemajana tegutsemist ei jätka, siis tuleb Ermamaal tagasi maksta summa, mis nüüd teada."

Samas on EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg väitnud, et presidendi kantseleid kui OÜ Ermamaad (mille juhatuses oli varasemalt Evelin Ilves) teavitati otsusest nii 2012. aastal otsuse tegemisel kui taas eelmise aasta kevadel kui Tomberg ise uue juhatuse liikmena asjast teada sai. Samuti edastati otsus kantseleile veel selle aasta 23. augustil.