Eile anti teada seitsme uue rahaka inimese nimed, kes tõotusega on liitunud. Üks neist on Facebooki operatiivjuht Sheryl Sandberg - esimene ise kogu oma vara teeninud tehnoloogia-valdkonnas miljardäriks saanud naine. Ühtlasi on ta teine
selfmade
naine, kes on tõotusega liitunud. Esimene oli Spanx'i Sara Blakely.

Sandbergile lisaks liitusid Giving Pledge'ga ka tema abikaasa Dave Goldberg, kunagine Google töötaja Craig Silverstein oma abikaasaga Maty Obelnickiga, Kinko asutaja Paul Orfelea koos abikaasa Nataliega. Lisaks ka  Šotimaa transpordi-magnaat Ann Gloag.

Nii on täna selle tõotusega liitunud 127 inimest. Neli aastat tagasi oli neid veel ümmargune null. See on aga vähem kui 10% umbes 1650 miljardärist, kes Forbes'i andmetel olemas on.

Äsja lõppes Giving Pledge'i iga-aastane koosviibimine, kus arutati, kuidas valitsusega tihedamat koostööd teha. Oluline fookus oli ka investeerimine naistesse ja tütarlastesse. Sheryl Sandberg ei ole küll veel välja öelnud, miks ja kellele ta raha suunata soovib. Samas on ta tuntud naiste õiguste eest seisja. Ta on korduvalt rääkinud soolisest võrdõiguslikkusest.

Sandbergi vara väärtus on kõikunud miljardi dollari kandis juba mõnda aega. Täna 44-aastane naine annaks nõnda heategevuseks 500 miljonit dollarit.