Toomas Alle on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehituse alal ning pikalt töötanud juhtivate ehitusettevõtete nagu Skanska ja NCC ehitusdirektorina. Uus infrastruktuuridirektor asub ametisse töölepingu alusel, teatas Eesti Raudtee.

14. jaanuarist 2013 Eesti Raudtee juhatuse liikme-finantsdirektori ametikohuseid täitnud Toomas Virroga otsustas ettevõtte nõukogu sõlmida uue juhatuse liikme lepingu 5 aastaks.

Toomas Virro on lõpetanud Tartu Ülikooli ärirahanduse ja investeeringute ning raha ja panganduse eriala. Enne raudteele tööle asumist on ta olnud tegev finantsjuhina tuntud Eesti ettevõtetes nagu AS NT Marine ja Kiviõli Keemiatööstus.

AS Eesti Raudtee juhatuse esimehe Sulev Loo sõnul on Toomas Virro tõendanud end professionaalse juhina raudteele väga keerulistes oludes.

„Tänan kõiki juhatuse liikme-finantsdirektori ametikohale pürginud 27 kandidaati. Usun, et just Toomase professionaalne pädevus ja pikaajaline kogemus nii raudteel kui logistikasektoris laiemalt aitab kindlustada tõhusaima kombinatsiooni kogemustest, järjepidevusest ning uutest ideedest ja lähenemisest, mida toovad kaasa lisaks infrastruktuuridirektorile veel mitmed lähiajal tööle asuvad uued meeskonna võtmeliikmed.“

„Toomas Alle tulemuslik tegevus rahvusvahelistes ehitusettevõtetes on andnud talle tugeva juhtimiskogemuse ehituse vallas, sealhulgas Euroopa Liidu kaasrahastatavate mastaapsete projektide juhtimise näol, mis raudteel on oluline,“ jätkas Loo.

AS Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare lisas omalt poolt: „Ma tunnen heameelt, et raudtee juhtkonnas hakkab formeeruma hea sulam kogemustest ja värsketest asjatundlikest tippjuhtidest, mis võimaldab tulemuslikumalt keskenduda raudtee ohutus-, arendus- ja äritegevusele tänases mitte sugugi lihtsas olukorras“.

Toomas Virro esitas möödunud kevadel Eesti Raudtee juhatuse liikme kohalt lahkumisavalduse, kui tänaseks on mees vanade liistude juures tagasi.