Kuigi AS-i Haapsalu Kuurort (sanatoorium Laine – toim) ostuks laekus vaid üks pakkumine, mis oli alghinnast 50 000 krooni kallim, on omanikud pakkumise tulemusega rahul.

Kuurordis 49-protsendilist osalust omava AS-i Heal juhatuse liige Urmas Sukles nimetas ostuhuvi piisavaks. Pakkumisdokumendid võttis välja kuus huvilist. Haapsalu linnavalitsuse teatel sõlmisid huvilised kõik ka konfidentsiaalsuslepingu, mistõttu nende nimesid ei avalikustata. Ka teist omanikku – Haapsalu linna – esindav linnapea Teet Kallasvee jäi rahule. “Huvi ei olnud tagasihoidlik. Pigem võiks öelda, et hinnakujundusega oleme sattunud tõele üsna lähedale.”

Kallasvee sõnul uuele omanikule tehinguga täiendavaid investeerimiskohustusi ei laiene, küll aga lasub kohustus jätkata sanatooriumis taastusravi teenuse pakkumist.

Lisaks 2–3 inimest

Laine sanatooriumi ostab OÜ Barrington, mis kuulub Haapsalu ettevõtjale Veiko Tišlerile. Ühtlasi kuulub Tišler eelmise aasta kevadest AS-i Haapsalu Kuurort nõukogusse.

Tišler rõhutas eile, et kuigi temaga seotud ettevõte tegi sanatooriumi ostupakkumise, kaasatakse ostu-müügitehingu sõlmimisel omanikeringi ka teisi investoreid. Konkreetsetest nimedest ei soovinud Tišler enne tehingu juriidilist vormistamist rääkida. Küll aga lisas ärimees, et peale tema on tegemist 2-3 inimesega.

Suuremaid investeeringuid Tišleri sõnul ettevõttesse lähiajal suunata kavas pole. Et ka sanatooriumihoone on üsna heas korras, ei nõua see märkimisväärset rahasüsti.

“Arvan, et see nišš, kus ettevõte praegu asub, ei ole väga elitaarne. Seetõttu pole kavas teha ka superinvesteeringuid,” selgitas Tišler.

Lisaks AS-i Haapsalu Kuurort ostmisele on Veiko Tišler seotud mitmete tuntud ettevõtetega. Nii kuulub ta näiteks Tallinna Keraamikatehase, Alexela Terminali ja mitme teise ettevõtte omanikeringi.

Suklese sõnul suunab ettevõte osa Haapsalu Kuurordi müügist saadavast rahast teiste terviseäride edendamisse. AS Heal, mille taha on koondunud ettevõtjad Urmas ning Maret Sukles, Toomas Vilosius ja Andres Lipstok, majandab Haapsalus Fra Mare tervise- ja puhkekeskust.