Patendiametisse 6. detsembril laekunud registreerimistaotluses on nimetatud teenused, mida Niina Rõõmule kuuluv OÜ Adehansa antud kaubamärgi alla üritab registreerida: hinnavõrdlusteenused, reklaam, reklaammaterjalide levitamine, reklaampindade üürimine, äriinfo, -teave, puhketingimuste loomine, meelelahutus, ajaviide, lõbustus, meelelahutusteave, -info, puhketeave, -info.

Tallinki omanikfirma AS Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ütles Ärilehele, et nemad said ajakirjanikult teada, et keegi proovib Tallink City kaubamärki oma nimele registreerida.

"Aitäh teada andmast. Me ei olnud sellest midagi kuulnud. Peame nüüd patendivolinikult uurima, mis see siis nüüd õieti tähendab. Minu teada oleme Tallink City kaubamärgi ammugi ise registreerinud," rääkis Hanschmidt.

Kihnu tänava firma kahjumis

OÜ Adehansa 2012. aasta tegevusaruandes ütleb Niina Rõõm, et "OÜ Adehansa on moodustatud 1994. aastal perefirmana. Tänaseks OÜ Adehansa on ettevõtte, mis osutab raamatupidamisteenused ning majandus- ja juriidilised konsultatsioonid. Firma tegutseb kodukontoris. 2012 a. müügitulu moodustas 3365 eurot ning veel tegutses kahjumiga - 388 eurot. Perioodil 01.01.2012 -31.12.2012 töötas firmas üks töötaja ning töötasukulu moodustas 3,09 tuh eurot. Juhatuse liige töötasu ei ole saanud. 2013.aastal firma jätkab sama tegevust ning juhtkond planeerib taotleda litsentsi täiendkoolituse läbiviimiseks."

2012. aasta lõpuks oli firmal omakapitali 3090 eurot ja kohustusi 4198 eurot. Sama aasta lõpuks oli osaühingu käive võrreldes varasema aastaga kolmekordistunud jõudes 3365 euroni.

Osaühingu omaniku Niina Rõõmu telefoninumber, mis on märgitud majandusaruandesse, ei ole aktiivne. Meilile aga ärinaine ei vasta.

Pikk saaga

Äripäev kirjutas 2006. aastal esimest korda, et Tallinki omanikele kuuluv AS Infortar rajab Tallinnasse meelelahutuslinnaku Tallink City, millest peaks saama Tallinnale samasugune sümbol nagu sümboliseerib Eiffeli torn Pariisi. Tookord oli projekti valmimisajaks planeeritud 2010. aasta. Projekti kogumaksumus pidi olema 4,5 miljardit krooni (288 miljonit eurot).

2007. aastal sai meelelahutuskeskuse detailplaneering Lasnamäe linnaosa heakskiidu ning ehitus pidanuks algama järgmisel aastal. 2008. aastal aga selgus, et projekt seisab. Tallinna linnaplaneerimisamet ootas toona mais juba viis kuud Infortari kooskõlastusi planeeringu märkustele.

Heinsoo tõdes tookord, et Tallink City aktiivne planeerimistegevus lakkas 2007. aasta detsembris ja pärast seda pole kooskõlastuste vastu enam huvi tuntud. Hanschmidt vaidles siis linnaametnikele vastu ning märkis, et iga asi nõuab oma aja, kuid töö krundiga käib.

2008. aasta teises pooles oli selge, et projekt külmutatakse majanduskriisi tõttu.

Seitse aastat töös olnud planeering on tehtud Punane 76 asuva kinnistu kohta, mis paikneb Lasnamäel Peterburi tee, Mustakivi tee ja Laagna tee vahelisel alal. Detailplaneeringu algatamist taotles Tallink Grupi omanikfirma Infortari tütarettevõte INF Maja OÜ.