Lasnamäe tn 8 kinnistu detailplaneeringu kohaselt saab 0,7 ha suurusele alale ehitada kolm kuni 13 maapealse korrusega ning 2 maa-aluse parkimiskorrusega elu- ja ärihoonet, teatas raepress.

Planeeritud maa-ala asub Kesklinna ja Lasnamäe linnaosa piiril Kivimurru ja Katusepapi tänava vahelisel maa-alal Lasnamäe tänava ääres. Lasnamäe tn 8 kinnistu kuulub Mident OÜ-le, kinnistul paikneb amortiseerunud ja lammutamisele kuuluv viiekorruseline endine Mäekalda polikliinik koos majaesise haljasala ning hoovisisese asfaltplatsiga.

Piirkonda iseloomustavad mitmest ajastust pärinevad eriilmelised hooned ja ühtse ehitusjoone puudumine. Lasnamäe nõlval planeeritavast krundist kirde pool asub 70 meetri pikkune 9-korruseline elamu, edelasse jäävad 7- ja 10-korruseline ärihoone, lähialale 4–5-korruselised paneelelamud ja kaugemale neli 14-korruselist tornelamut.

Piirkond on ühistranspordiga hästi varustatud ning tagatud on hea ühendus linna keskusega ja linna teiste piirkondadega. Läheduses asuvad mitmed koolid ja lasteaiad, perearstikeskus ning mitmesugused sportimisvõimalused.

Kadrioru park jääb planeeritud maa-alast ligikaudu kilomeetri kaugusele. Detailplaneering on kooskõlas Lasnamäe elamualade üldplaneeringuga, arvestatud on ka Sossi mäe struktuurplaani kui põhimõttelise lahendusettepanekuga, millega on määratud piirkonna hoonestamise üldised põhimõtted.

Detailplaneeringuga moodustati kolm hoonestatavat 30% ärimaa ja 70% elamumaa sihtotstarbega krunti. Igale krundile on planeeringus määratud ehitusõigus ühe maapinnast kuni 45 meetri kõrguse kuni 13 maapealse korrusega ja 2 maa-aluse korrusega elu- ja ärihoone ehitamiseks. Planeeringulahendus võimaldab kavandada tornelamutesse korterid vaatega merele ja vanalinnale.