"Indrek Sirp tutvustas Eesti seisukohti Rail Balticu arendamisel ja meie planeerimistööde seisu. Samuti tutvustas ta Eesti kompromissettepaneku põhimõtteid. Läti minister avaldas põhimõttelist toetust ettepanekule," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda BNS-ile.

Järgmine kohtumine toimub juba järgmisel nädalal Tallinnas, kus arutlusele tulevad lahtised küsimused aktsionäride leppes.

Eesti tegi Rail Balticu trassi põhimõttelise asukoha küsimuse lahendamiseks aktsionäride leppes ehk Vilniuse liitmiseks Rail Balticu trassiga, kompromissettepaneku , mille pinnalt räägitakse edasi järgmisel kohtumisel märtsi alguses Tallinnas.

"On heameel tõdeda, et nii parlamentide kui ka valitsuste tasandil on tajutav tugev poliitiline toetus selle projekti jõustamiseks," kommenteeris assambleel arutelu juhtinud riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester parlamendi pressiteate vahendusel.

Kohtumisel arutati ka Balti riikide koostööd rahandussektori kontrollimisel ja reguleerimisel. "Oleme huvitatud nii omavahelise piiriülese koostöö parandamisest kui ka koostööst Põhjamaadega. Just kriisiolukordades ilmneb kõige selgemini vajadus kiire infovahetuse järele," kinnitas Sester.

Eesti delegatsiooni kuulusid Riigikogu liikmed Sven Sester ja Neeme Suur. Istungil osalesid ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eksperdid Indrek Sirp ning Kaupo Reede.