Hindade erinevus oli 21,5 eurot, mis on viimaste aastate suurim kuine hinnavahe, teatas Elering.

Võrreldes septembriga, kallines elektri börsihind Eestis 10,3 protsenti, Lätis ja Leedus 27,4 protsenti. Soome hinnapiirkonna keskmine elektrihind oktoobris oli 33,49 eurot megavatt-tunni eest, kerkides kuuga 5,5 protsenti. NPS süsteemihind kerkis oktoobris 26,8 protsenti 22,13 euroni megavatt-tunni eest.

Päev-ette ülekandevõimsuste jaotamise järel oli Eesti ja Soome võimsusvoog 734 tunnil suunatud Soomest Eesti poole ning 11 tunnil vastupidi. Kauplemiseks antud ülekandevõimsusest Soome-Eesti suunal kasutati ära 66 protsenti. Eesti ja Läti vaheline võimsusvoog oli 744 tunnil suunatud Eestist Lätti ning ühel tunnil Lätist Eestisse. Eesti-Läti suunal kasutati ülekandevõimsusest ära 97 protsenti, sealjuures oli ühendus maksimaalse ülekandevõimsuse ulatuses koormatud 612 tunnil.

Süsinikdioksiidi emissioonikvootide hindades, mis elektri tootmishinnale otsest mõju avaldavad, suuri muutusi võrreldes septembrikuuga ei toimunud. Madalaimaks sulgemishinnaks osutus 7,96 ning kõrgeimaks 8,65 eurot ühe tonni kohta.

Nasdaq OMX Commodities turul on oktoobrikuu tuletistehingute hinnad NPS Eesti hinnapiirkonna kohta 35,6 eurot ja esimese kvartali kohta 34,29 eurot megavatt-tunni eest.

Oktoobri ülekandevõimsuste tulu Eesti-Soome ühendustel oli üks miljon eurot ja Eesti-Läti ühendustel 10,6 miljonit eurot. Turuosalistele müüdud hinnariski maandamise instrumentide ehk Limiteeritud PTR-ide oksjoni aasta, kvartali ja kuu toote hinnad jäid tublisti alla tegelikule hinnaerinevusele Eesti ja Läti hinnapiirkondade vahel. Kokkuvõttes teenisid Limiteeritud PTR-e ostnud turuosalised oktoobris 4,9 miljonit eurot. Elering sai piiriülese võimsuse jaotamise tulu kokku 3,38 miljonit eurot.