Putniņš kutsus ühiskonda ja meediat suhtuma Gusselnikovi igasugustesse väidetesse kriitiliselt, vahendab Läti Delfi.

„Meil on piisavalt keeruline ajalugu seoses järelevalvega selle panga üle,” selgitas Putniņš.

„Mul ei ole informatsiooni selle kohta, et komisjon või selle töötajad oleksid kuidagi seotud tegevusega, millest räägib härra Gusselnikov,” märkis Putniņš.

Gusselnikov ütles intervjuus Associated Pressile, et Läti Panga president Rimšēvičs pressis aastaid Norvik Bankalt välja altkäemaksu.

Teatati, et Norvik Banka esitas rahvusvahelisele arbitraažikohtule hagi Läti riigi vastu, milles öeldakse, et kõrgetasemeline Läti ametiisik pressis pangalt välja altkäemaksu, kasutades ära oma ametiseisundit.

Norvik Banka juhatuse esimees Oliver Bramwell kinnitas, et jutt käib Rimšēvičsist.

Norvik Banka suurim aktsionär, vene päritolu Suurbritannia kodanik Gusselnikov ütles Associated Pressile, et Rimšēvičsiga seotud isikud nõudsid Norvik Bankalt Vene päritolu raha pesemist.

Gusselnikov ja teised Norvik Banka aktsionärid kinnitavad oma hagis rahvusvahelisele arbitraažikohtule, et endine pankrotihaldur Māris Sprūds ja finantssektori kõrgetasemeline töötaja pressisid altkäemakse välja, et FKTK ei avaldaks pangale survet.

Gusselnikov kinnitab, et Rimšēvičs nõudis vahendajate kaudu regulaarselt altkäemaksu alates 2015. aastast, ähvardades vastasel juhul sanktsioonidega Norvik Banka vastu.