KNABi huvitas, kas Daugavpilsi linnavolikogu liige ja endine parlamendiliige Andrejs Elksninš organiseeris miljoni eurose altkäemaksu KNABi töötajale Juris Jusašamile.

„Ma ei tea, kes selle organiseeris,“ ütles Ossinovski. „Kui minult küsitaks kas ma oleks püüdnud KNABIle altkäemaksu anda, siis ma ütleksin, et seda teeks vaid hullumeelne. Kujutate te ette, et korruptsioonis süüdistatu püüaks anda altkäemaksu kellelegi, kes süüdistab teda korruptsioonis.“

Ossinovski lisas, et on Jusašami tunnistuse suhtes skeptiline. Ärimees selgitas, et ei saa muidugi välistada, et keegi pakkus Jusašamile raha, kuid see paistab imelik.

Ossinovski on varem öelnud (ka näiteks LP-le antud intervjuus), et ta andis endisele Läti raudteepealikule Ugis Magonisele raha, kuid lükkas kategooriliselt tagasi, et see oli altkäemaks.

„Muidugi ma ei eita seda,“ ütles ta. „See oli avalik ja tsiviliseeritud toiming. Kõik minu tehingud olid advokaatide sõnul vastavuses Eesti seadustega. See oli tavaline äritehing. Ei midagi kriminaalset.“

„Vahest oleks pidanud raha üle kandma Magonisele,“ küsis ta. „Kuid siis oleks hakatud küsima, et kuidas ametniku kontole tekkis pool miljonit eurot. Oleks see olnud hea variant, oleks me seda teinud. See polnud hea valik ja seetõttu valisime turvaliseima mooduse. Uģis Magonis oleks pidanud deklareerima tehingu ja küisima selleks loa. Seda pidi tegema tema. Kas KNAB oleks andnud sellele rohelise tule. Ma ei tea...“

Vastavalt kriminaalsüüdistusele andis Ossinovski 2015. aastal aastal pool miljonit eurot altkäemaksu seoses rongiveeremi lepinguga, millega osteti Ossinovski ettevõttelt Skinest Rail neli vana diiselvedurit. Ossinovski end selles süüdi ei tunnistanud.

2016. aastal avalikustas Jusašam, et tuntud inimene pakkus talle altkäemaksu muutmaks Magonise ja Ossinovski kohtuasja altkäemaksust mõjuvõimuga kauplemiseks, mis oleks toonud kaasa väiksemad karistused. Jusašam informeeris altkäemaksu pakkumisest KNABi juhti Jaroslav Streltšenkot ja prokuratuuri juhti Erika Kalnmeierat.