Tema sõnul on Lätis täna tunduvalt tugevam kui aastatel 2008-2009, kui algas kriis, kirjutas Läti Delfi.

Rutkaste rõhutas, et töö ei ole veel lõppenud, ja väga tähtis riigi tuleviku seisukohast on 2012. aasta eelarve vastuvõtmine. Probleemid erinevates maailma piirkondades näitavad, et vastutustundlik lähenemine eelarvele ning eelarvepoliitika stabiilsus on olulised aspektid majanduspoliitikas.

Keskpanga esindaja hinnangul äratas Läti õigeaegse kulude vähendamisega usaldust. Portugali, Itaalia, Iirimaa, Kreeka ja Hispaaniaga seotud probleemid ei avalda praegu Lätile mitte mingisugust mõju, sest rahvusvahelised finantsturud usuvad, et Läti saab konsolideerimise (kulude-tulude tasakaalu viimise - toim) viimases raundis edukalt hakkama.

"See näitab, kui oluline on võtta kiiresti vastu 2012. aasta eelarve, ilma et see põhjustaks liigset närvilisust, piirates konsolideerimise käigus kulusid ja mitte tõstes makse ning püüda täita Maastrichti kriteeriumid. Kui me pöörame õigelt teelt ja kaotame usaldust, siis leiame end jälle sündmuste keeristormist, mida elasime üle varasematel aastatel, " ütles Rutkaste.