Uus pank jätkab kõikide olemasolevate kliendikontode teenindamist ning kehtima jäävad kõik klientidega sõlmitud garantiid ja muud lepingud, teatas Parex Pank.

Olemasolevatele ja uutele klientidele hakatakse pakkuma uusi hoiusetooteid ning krediidiliine.

Parex banka on sõlminud koostöölepingu Euroopa investeerimispangaga (EIB). Sõlmitud koostöölepingu alusel suunatakse Läti väike ja keskmise suurusega ettevõtetesse 1,5 miljardit Eesti krooni.

Ühtlasi on sõlmitud Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangaga (EBRD) kokkuleppe pangagarantiide väljastamiseks. Kuni investori kaasamiseni jäävad uue panga omanikuks Läti riik ja EBRD.

Eksisteeriv Parex banka jätkab mõningate pangateenuste pakkumisega, keskendudes peamiselt ressurside taastamisele.

Pärast varade ja kohustuste eraldamist ei vaja Parex banka enam lähitulevikus riikliku abiraha oma tegevuse jätkamiseks, kinnitab pank.

Majandusliku olukorra parenedes hakkab pank järkjärguliselt tagastama Läti riigi poolt tehtud investeeringuid.

Pank säilitab praeguse omanikustrukutuuri ning jätkab osaliselt kodu- ja muude laenude väljastamist. Kooskõlas kinnitatud strateegiaga, on plaanis müüa teatud varasid, mille on heaks kiitnud panga aktsionärid ning Euroopa Komisjon.

Peamine eesmärk panga restrukutureerimisel on stablilseerida oma tegevus, rajada pikaajalise potentsiaaliga ettevõte ning suurendada erainvestorite huvi.