Lõunanaabrite toidu- ja veterinaarameti teatas, et kui tavaliselt kontrollitakse selliseid objekte kaks korda aastas, on seda ühte kauplust kontrollitud juba viis korda, vahendab Läti Delfi.

Neljal korral kontrolliti kauplust pärast lihatoodete kohta tulnud klientide kaebust. Neist kolmel juhul leidsid klientide kaebused kinnitust.

Kõikidel kordadel koostati kauba müügilt eemaldamise aktid, sest see oli kasutamiskõlbmatu ning kauplusele määrati rahaline trahv.

Täna tegi toiduamet kaupluses järelkontrolli, sest kaupluse töötaja oli teada andnud arvukatest rikkumistest. Näiteks kahjustada saanud ning ka tähtaja ületanud toidukauba ümberpakendamine. Kontrolli käigus leiti ilma säilimisaja märketa kaupa.

„Kui kauplemiskohas iga kontrolliga tuvastatakse ühed ja samad rikkumised, siis annab see tunnistust tõsistest ja sisulistest puudustest kaupluse juhtimises.

Seetõttu plaanib toidu- ja veterinaaramet kohtuda Maxima keti juhtidega, et leida konkreetse kaupluse probleemidele lahendus,“ lausus ameti peadirektor Maris Balodis.