Skeem ise on lihtne: suure raha eest ostab inimene mingi kauba ja ühineb seeläbi programmiga. Nüüd võib ta hakata teenima, kutsudes teisi inimesi Qnetist midagi ostma. Mida rohkem uusi kliente õnnestub leida, seda suurem on ka teenitav rahasumma.

Selleks, et midagi teenida, tuleb kõigepealt meelitada ühinema neli inimest, kes igaüks peavad omakorda veel neli inimest kutsuma. Ja nii edasi.

Esitledes end kerge raha armastajatena, kohtusid telesaate ajakirjanikud Qneti esindajatena. Ajakirjanike arvestuste kohaselt peaks esialgse rahapaigutuse tagasiteenimiseks iga inimene firmaga liituma tooma vähemalt 20 inimest.

Ajakirjanikud jõudsid järeldusele, et Qnet on registreeritud välismaal, sest Lätis ettevõtet ametlikult ei ole. Firmaga liituma kutsutakse vaid silmast silma kohtudes, mistõttu ei saa sekkuda ka tarbijakaitseamet.

Läti politsei ning maksuamet kinnitasid, et seni ei ole keegi Qneti skeemi osas kaebust esitanud.

Eestis alustas Qnet pea viis aastat tagasi. Toonane eestvedaja Alexander Herr oli varem tegelenud MonaVie imemahla pakkuva võrkturundusega. Toonane ettevõte Qnet Europe Network & Consult Organization tegi vahepael nimemuutuse ning kustutati lõpuks äriregistrist 2016. aasta juulis.

Äriregistris on 2016. aasta veebruaris registreeritud ettevõte Qnet OÜ, kuid selle tegevusalaks on märgitud elektrijuhtmete ja seadmete paigaldus.