„Eesti avaliku halduse tõhustamine e-teenustega on olnud edukas ja jätkuvalt meie prioriteet. Näiteks on Eesti on üks väheseid liikmesriike, kus on töökeskkond võimaldab riigihanget läbi viia täies ulatuses elektrooniliselt,“ ütles Lauri.

„Laialdaselt kasutatav teenus hoiab kokku riigi halduskoormust ja kasutajad saavad lihtsalt ning kiirelt riigihankeid korraldada ning neil osaleda," lisas ta.

Sloveenia ministrile tutvustati ka 2011. aastast kasutusele võetud e-riigihangete keskkonda, mis on võetud kasutajate poolt kiirelt omaks. E-riigihanked moodustavad kõikidest riigihangetest pea 80 protsenti ning kasutajate arv on kasvanud juba 33 000, teatas ministeerium.

Eesti erineb teistest, võimaldades kasutada tööprotsesse toetavat menetluskeskkonda, mitte üksnes nn postkasti lahendust, mis on valdavalt kasutuses liikmesriikides.

Lisaks tutvustati e-riigihangete juriidilisi tingimusi ning e-riigihangete keskkonna funktsioone ja hanke läbiviimise praktilist korraldust. Veel räägiti ID-kaardi kasutamise võimalustest nii riigihangetel osalemisel kui ka äritegevuses, näiteks lepingute allkirjastamisel.

Kohtumisel oli kõne all Eesti e-arvetele üleminekukava.

Koprivnikar on Sloveenia avaliku halduse minister 19. septembrist 2014. aastast. Eestit külastas ta ministrina esimest korda.