Saare Finants OÜ esitas Finantsinspektsioonile taotluse krediidiandja ja hüpoteekkrediidiandja tegevusloa saamiseks käesoleva aasta 1. märtsil. Ettevõte kuulub Leedole ning ettevõtte juhatusse kuulub Andre Sõrm.

Lisaks Saare Finants OÜ-le sai möödunud nädalal finantsinspektsiooni otsusega krediidiandja ja hüpoteekkrediidiandja tegevusloa osaühing LAENUKESKUS ning krediidiandja tegevusloa ON24 Aktsiaseltsile.

Osaühing LAENUKESKUS esitas Finantsinspektsioonile taotluse krediidiandja ja hüpoteekkrediidiandja tegevusloa saamiseks 15. detsembril 2015. Ettevõtte ainuosanik ja juhatuse liige on Mario Soon.

ON24 Aktsiaselts esitas Finantsinspektsioonile taotluse krediidiandja tegevusloa saamiseks tänavu 28. jaanuaril. Ettevõttes omavad olulist osalust Arno Kütt ja Bagira OÜ ning ettevõtte juhatusse kuulub Astrid Bachmann.

Vastavalt 18. veebruaril 2015 Riigikogus vastu võetud seadusele allutati krediidiandjad ja -vahendajad Finantsinspektsiooni järelevalvele. Hetkel on Finantsinspektsioonis menetlemisel veel 12 taotlust krediidiandja või -vahendaja tegevusloa saamiseks. Turuosaliste terviknimekiri on üleval Finantsinspektsiooni veebilehel.