Millal täpselt uute nimedega SLK laevad Elbe suudmes Cuxhaveni ja Brunsbütteli vahel kurseerima hakkavad, ei osanud Brunsbütteli arenguagentuuri (EGEB) juht Martina Hummel-Manzau kolmapäeval öelda.

"Leping uue liini operaatoriga sõlmitakse lähinädalatel, praegu käib veel detailide viimistlemine. Tean praegu seda, et hiljemalt sügisel peavad kaks laeva sõitma," ütles Hummel-Manzau Meie Maale. Küsimusele, kas on veel mingi oht, et leping Vjatšeslav Leedoga jääb sõlmimata, vastas Hummel-Manzau naerdes: "Mina küll sellist võimalust ei näe."

Ajalehe Norddeutsche Rundschau reporter Ralf Pöschus käis möödunud reedel Saksamaal pressikonverentsil, kus uut liini esmakordselt avalikkusele tutvustati. Ta sai teada, et SLK laevadele on Saksamaal töötamiseks juba uued nimedki valmis mõeldud: Saaremaa ja Muhumaa nimetatakse Elbel vastavalt Greteks ja Anne-Marieks. Laevad hakkavad Saksamaal sõitma Malta lipu all.

"Grete ja Anne-Marie pardal on kohustuslik üheksapealine meeskond," kirjutas Pöschus oma artiklis. "Nimed said mõlemad praamid vanadelt Cuxhaveni laevadelt, mis juba ajavahemikus 1919–1938 oma kodulinna ja Brunsbütteli vahel kasutuses olid."

Tõsi, üks hästi informeeritud allikas ütles kolmapäeval Meie Maale, et laevade nimed pole veel ametlikult kinnitatud.

Loe pikemalt Meie Maast.