Mõni nädal tagasi ostis Leedole ja Arco Varale kuuluv firma Arco Vara Saare Kinnistud transiidiärimees Anatoli Kanajevilt ning tema äripartnerilt Abram Beinensonilt neile kuulunud firma Varamaad Kinnisvara, kirjutab Eesti Päevaleht.

Selle firma omanduses on Harjuoru tenniseväljakud ja sealsed hooned ning just selle firmaga koos kavatseb linnavalitsus rajada Tallinna peaväljaku ning praeguste tenniseplatside alla ligi 400 kohaga maa-aluse parkla.

Leedo ei soovinud tehingut kommenteerida. Kanajev ütles, et Varamaad Kinnisvara müük oli puhtalt äritehing. “Minu äripartneril (Beinensonil — toim) oli vaja raha teiste projektide jaoks, mind ennast selle projekti juhtimine ei huvitanud ja nii tegime pragmaatilise otsuse ja müüsime projekti ära,” ütles Kanajev.

Sõltumata sellest, kes on selle maa ja projekti omanik, ei saa Kanajevi sõnul Harjuoru tenniseväljakute alale ehitada midagi peale selle, mis juba detailplaneeringuga kinnitatud, ehk maa-aluse garaaži ja selle peale promenaadi.

Mis hinnaga Varamaad Kinnisvara Leedole ja Arco Varale müüdi, ei soovinud Kanajev ja Arco Vara Saare Kinnistute juhatuse liige Urmas Lind öelda.

Varamaad Kinnisvara peab linnavalitsusega hetkel läbirääkimisi ühisfirma loomise üle, et ehitada koos maa-alune parkla. Abilinnapea Taavi Aas on varem pakkunud, et ühisfirmas võiks linnal olla vähemalt 75protsendine osalus.