Elb-Linki tegevjuhi Urmas Treieli sõnul rääkis suurest huvist liini vastu juba avamise puhul korraldatud kolmapäevane rahvapidu, kuhu tuli kohale pea 10 000 inimest, ja paar päeva varem Brunsbütteli poolel üle kuue tuhande inimese, kirjutab Saarte Hääl.

Vastavatud liini märkis ära Die Welt, mis tõi selle välja kui suursündmuse transpordiprobleemide lahendamisel ja ummikute vältimisel Põhja-Saksamaal. Äärmiselt positiivse kajastuse tõi liini avamine kaasa veel mitmetes Saksamaa, aga ka nt Rootsi ajakirjandusväljaannetes.

Esimesed reisid Cuxhaveni-Brunsbütteli liinil toimusid 20. augustil kell 5 väljumisega mõlemast sadamast. Liini teenindavad Grete ja Anna-Marie nime saanud parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa.

Cuxhaveni ja Brunsbütteli liinil toimub päevas kuni 12 väljumist mõlemal suunal ning kaks laeva sõidavad algul testperioodil kahetunnise intervalliga. Sõit kestab testperioodil ligikaudu 70-80 minutit.

Cuxhaveni ja Brunsbütteli vahel pole regulaarset laevaühendust olnud viimased 14 aastat. Eelmisel nädalal avatud liin taastas olulise trassi põhja-lõuna suunalises liikluses Saksamaa ja Taani vahel ning vähendab eriti Hamburgi ja Elbtunneli kui liiklussõlme koormust.