Delfi Leedu peatoimetaja Monika Garbaciauskaite-Budriene ütles Eesti Delfile, et 14 gigabitine rünnak on suurim, mis portaalile tehtud on. Eelmine tõsisem rünnak toimus eelmise aasta maikuus, enne kui Leedust sai Euroopa Liidu eesistujamaa.

„Ma olen veendunud, et rünnaku põhjus on Barack Obama visiit Eestisse. Me kajastame seda siin lisaks läti keelele ka vene, inglise ja poola keeles. Rünnak algas umbes kell 11 ning selle tõttu oleme pidanud sulgema veebiliikluse, mis tuleb väljastpoolt riiki," ütles Garbaciauskaite-Budriene. Leedu Delfi venekeelset osa loetakse väga palju just välismaalt, eriti Venemaalt.

Lisaks kahele viimasele rünnakule leidis samalaadne sündmus aset ka aastaid tagasi enne NATO treeningõppust. Seega on Leedu Delfi peatoimetaja kindel, et ka praegune rünnak on poliitiline.

Mis on DDoSi rünnak?

DDoS rünnak

(Distributed Denial Of Service Attack)

on pahatahtlik nn hajutatud teenusetõkestus ühe isiku või isikute rühma poolt, kui mõne ettevõtte serverile, ruuterile või arvutivõrgule esitatakse tuhandetest või kümnetest tuhandetest arvutitest massiliselt sisutühje kajataotlusi ehk
ping
-päringuid.  Selle tulemusel ülekoormatakse võrguliiklus, selle läbilaskevõimsus kahaneb või lakkab üleüldse töötamast. Kuna suure koormuse tõttu on võrguliiklus tugevalt häiritud, siis tavakasutaja päringud mingi teenuse saamiseks (näiteks veebilehe avamiseks) ei leia vastukaja või on meeletult aeglased.

Allikas: arvutiturve.worldpress.com