VKG Ojamaa kaevanduses käidi maa all ja tutvuti kaevandamistehnoloogia ja -protsessiga. Ojamaa kaevandus on Eesti kõige kaasaegsem ning kaeveväljad asuvad seni kasutamata aladest kõige soodsamates asukohtades. Kaevandust ja tootmisterritooriumi ühendab omavahel Eesti riigis ainulaadne maapealne kaetud konveier. Eesti on ainus riik Euroopas, kellel on põlevkivikaevandusi.

Omavahelisel kohtumisel arutasid ministrid Balti elektrituru desünkroniseerimist Vene sagedusalast ja elektrikaubanduse konkurentsitingimuste võrdsustamise võimalusi EL-i ja kolmandatest riikidest pärit elektritootjate vahel. "Eesti toetab kogu Baltikumi elektrisüsteemide desünkroniseerimist Venemaa sagedusalast. Lahtiühendamine Venemaa sagedusest suurendaks nii Eesti, kui ka Läti ja Leedu energiajulgeolekut," ütles minister Michal.

“Et tagada võrdsed konkurentsitingimused Euroopa Liidu tootjatele ning kolmandate riikide energiatootjatele arutasime võimalusi EL välistest riikides imporditud energiale tariifide kehtestamist. Reaalsus on, et näiteks Venemaa või Valgevene kauplejad ei järgi samu nõudeid tootmisele nagu ootame meie oma tootjatelt. See moonutab meie avatud energiaturgu, mistõttu peamegi Balti ja Põhjamaade kolleegidega otsima võimalusi turu korrektse toimimise tagamiseks,“ sõnas Kristen Michal.