VP Group Latvia finantsdirektor Janis Stakins ütles Eesti Päevalehele, et hoolimata tugevast Säästumarketi ketist ning ka Saksa päritolu säästuketi Lidl võimalikust tulekust Eesti turule on VP Marketil kavas siin oma discounter-kett avada.

“Meie plaan on küll ambitsioonikas, kuid arvestades seniseid kogemusi oleme kindlad, et lööme turul läbi,” ütles Stakins. Viie aastaga loodab VP Market Eestis haarata kuni 10 protsenti jaekaubandusturust.

Säästumarketeid haldava Kesko Food Eesti tegevjuht Gunnar Kobin leidis VP Marketi plaani ambitsioonika olevat. “Tahaks teada, et kui meil on 50 kauplust, neil 40 ja oodata on ka Lidlit, kuhu need kõik mahutatakse,” ütles Kobin. “Mingil hetkel võib tekkida olukord, kus me oleme kõik turul ja meist keegi õieti midagi ei teeni.”

Kobini teada on VP Market otsinud kauplustele kohti nii Lõuna-Eestis kui ka Tallinnas.

“See nelikümmend kauplust tundub kuidagi väga suur number. Võib-olla oleks VP Marketil mõistlikum ära osta Selveri kett,” ütles Kobin.

Kobini sõnul pole leedulaste loodav T-Market päris A-discounteri tüüpi, nagu seda on Säästumarket. “Nende hinnatase on natuke kõrgem ja kauplused natuke suuremad. See, kuidas võiks uue tegija tulek hindu mõjutada, selgub siis, kui nad on oma 40 kauplust püsti pannud,” lausus Kobin.

Praegu on Leedu jaekaubanduskett Eestis esindatud ühe T-Marketiga Pärnus. “Oleme Eesti kaupluse seniste tulemustega väga rahul,” ütles Stakins. Pärnus on T-Market tegutsenud alates 2001. aasta oktoobrist. Pärnu kaupluse juhataja ei soovinud eile kommentaare anda.

Janis Stakinsi sõnul tegeldakse praegu Eesti keti laiendamisel just uutele kauplustele sobiva asukoha otsimisega. “Selle äri juures on edu aluseks asukoht, asukoht ja veel kord asukoht,” märkis Stakins.

Samas ei soostunud ta Eestisuunalisi plaane detailsemalt tutvustama. Küll aga märkis ta, et ühe kaupluse avamine Eestis võib maksma minna umbes

200 000 eurot ehk umbes kolm miljonit krooni.

Kristiine Keskuse juhataja Allan Remmelkoor ütles, et T-Marketi all tuntud Leedu kauplusekett tegutseb Lätis ja Leedus ka Maxima kaubamärgi all.

“Nende rendipinna suurus on pisut alla 8000 ruutmeetri. Pinnalt võiks Maxima Hypermarketit võrrelda Rocca al Mare Citymarketiga,” lausus Remmelkoor.