Leedu teenistuse andmetel käis märkimisväärne rahakogus läbi Ūkio Bankase kontolt, mis on varem olnud seotud kahtlaste jälgede, sealhulgas fondi Hermitage Capital juristi Sergei Magnitski skandaaliga, vahendab BBC Russian.

Rahvusvahelise ajakirjanduslike uuringute konsortsiumi (ICIJ) materjalide järgi sattus raha Ūkio Bankasesse neljast Panamas, Belize’is ja Briti Neitsisaartel registreeritud fiktiivsest ettevõttest.

Leedu võimude teatel sõlmisid Rolduginiga seotud fiktiivsed ettevõtted tehinguid, kasutades Vene naftafirma Rosneft aktsiaid, ning hiljem tühistasid need, pärast mida maksti ettevõtetele kompensatsiooni ligi 1,5 miljonit dollarit.

Leedu finantskuritegude uurimise teenistuse juht Kęstutis Jucevičius ütles, et nendel operatsioonidel on rahapesu tunnused, kuid märkis, et võimud ei saanud neid ära hoida, sest raha liikus läbi Leedu transiidina ega olnud Leedu jurisdiktsiooni all.

Ūkio Bankas suleti Leedu keskpanga otsusega halva majandusliku olukorra tõttu 2013. aastal.

Nimetatud Roldugin on tuntud kui Venemaa presidendi Vladimir Putini ammune sõber ja ühe tema tütre ristiisa.

ICIJ-i avaldatud dokumentide järgi sai Roldugini ettevõte ekspertide poolt kahtlasteks peetavate tehingute pealt miljoneid dollareid kasu.

Roldugin on ise korduvalt ajakirjanikele öelnud, et ta ei ole mingi ärimees, mis tekitab kahtlusi, et raha liigutas nende ettevõtete kaudu keegi teine.