„Minu juhtimisel on meie põhilisteks eesmärkideks 2016. aastal luua RB Rail AS-ile professionaalne tegevjuhtkond, kes tagab ettevõtte korrektse tegutsemise, koordineerimaks Rail Balticu projekti kaalutletult ja ajakohaselt. Meie põhiline rahastaja Euroopa Komisjon ning kõik ülejäänud osanikud ootavad, et me suudaksime Rail Balticu esimeses ettevalmistusfaasis tehtavad eelplaneeringud lõpetada ning liikuda edasi ja alustada järgmiste aastate jooksul ehitustöödega,“ ütles Dainius Budrys pressiteenistuse vahendusel.

RB Rail AS-i aktsionäride lepinguga on kindlaks määratud, et nõukogu esimehe ametikoht roteerub igal aastal ühisettevõtte liikmesriikide vahel. Aastal 2016 vastutab ettevõtte nõukogu juhtimise eest Leedu.

Käesoleval kuul toimuvad RB Rail AS-i nõukogus ka teised muudatused: Läti esindaja Edvīns Bērziņš vahetab välja Aivars Strakšase. 2016. aasta uued nõukogu aseesimehed on Edvīns Bērziņš ja senine nõukogu esimees Anti Moppel. RB Rail AS-i ülejäänud nõukogu liikmed on Kaspars Briškens (Läti), Indrek Orav (Eesti) and Vaidotas Balynas (Leedu).

Dainius Budrys on lõpetanud ülikooli majanduse ja ärijuhtimise erialal. Ta on töötanud Rimi Leedu jaekaubandusketis supermarketite direktorina , kelle vastutusalaks olid äri- finants- ja turundusjuhtimine.

2008. aastal alustas Dainius Budrys poliitilise karjääriga Leedu parlamendi Seimi 10. koosseisu liikmena, kus ta valiti Majanduskomisjoni esimeheks.

Pärast ametiaja lõppu töötas Budrys Leedu Raudtees. Ta valiti arendusosakonna asejuhatajaks, kus ta vastutas raudteetaristu projektide planeerimise ja arenduse eest. Alates 2014. aastast on ta Leedu Raudtee tütarettevõtte Rail Baltica Statyba direktor.