Kuigi Nokia on varem kinnitanud, et kahe tegevjuhi lepingud olid sarnased, kirjutas Helsingin Sanomat, et kahe lepingu boonuste arvestamises oli suuri erinevusi, vahendas BNS.

Nokia ajutine juht Risto Siilasmaa kinnitas eelmisel nädalal, et Nokia ostnud Microsofti tagasi läinud Elopi leping oli "suures osas samasugune nagu Nokia eelmistel tegevjuhtidel". Helsingin Sanomate andmetel olid tema eelkäija Olli-Pekka Kallasvuo lepingu tingimused firma ühe osa müügi korral saadava kompensatsiooni osas aga hoopis teistsugused ning tema boonus samasuguse lepingu sõlmimise korral olnuks Elopi omast 14,6 miljonit eurot väiksem.

Kanadalase lepingu üle pidas läbirääkimisi ja allkirjastas selle Nokia juhatuse endine esimees Jorma Ollila.

Elopi 18,8 miljoni euro suurune hüvitis müügitehingu sõlmimise eest Microsoftiga on tekitanud Soomes suurt rahulolematust. Teiste seas on pahameelt väljendanud ka peaminister Jyrki Katainen ja rahandusminister Jutta Urpilainen.

Kui Elop sai 2010. aastal Microsoftist üle tulles Nokia juhiks, oli Soome firma turuväärtus 28 miljardit eurot. Kui ta sealt lahkus, oli väärtus langenud 18 miljardile.