"Mõned firmad, näiteks poolakate Reserved, ei saanud ekspositsiooni kokku, sest osa kaupa oli tollis kinni. Seetõttu otsustasime rentnike koosolekul avamise edasi lükata," selgitas Arco Vara nõukogu liige Hillar-Peeter Luitsalu Eesti Päevaleht Online´le.

Eesti Energia peahoonest aadressil Estonia pst 1/3 ümber ehitatud keskuses on viis korrust, millest kahel alumisel asuvad kaubanduspinnad ning kolmel ülemisel teenindus- ja äripinnad.

2600ruutmeetrisel kaubanduspinnal alustavad tegevust nii Eestis tuntud kui ka mitmeid uusi kaubamärke esindavad kauplused. Kaubanduskeskuses Lemon on end sisse seadnud Jeans&Sport, A&G, Sangar, Lasering, NS King. Esimese kaupluse Eestis avab Poola noorterõivaste kett Re-Reserved, tervisekaupasid pakkuv L'Occitane ning CoffeeTops.

Arco Vara nõukogu liikme Hillar-Peeter Luitsalu sõnul paikneb Lemon Tallinna kesklinna kõige käidavamas osas, nö keskuse keskmes. “Lemon asub sellises kohas, mis jääb tulevastele klientidele kindlasti tee peale. Samas on Lemoni ühe põhiväärtuse - asukoha - kõrval sama oluline hoone arhitektuur, mis annab mugava võimaluse nii kaupmeestele kui ka äri- ja teeninduspindade kasutajatele,“ lausus ta. See põhjendab Luitsalu sõnul ka nii Eestis tuntud tegijate kui ka meie turule esmakordselt tulevate kettide suurt huvi Lemoni kaubanduspindade vastu.

Hoone ehituse peatöövõtja Koger & Partnerite juhataja Andres Kogeri sõnul oli Lemon ehitaja seisukohalt raske ja pingeline, aga põnev objekt. “Lemon on linna südames ning ülielav auto- ja jalakäijateliiklus seadis ehitajatele

ranged piirangud. Isiklikult olen tulemusega igati rahul, eriti tore on hoone õhuline siselahendus koos läbi maja ulatuvate 12-meetriste valgusðahtidega,” märkis ta.

Arco Vara omandas kinnistu Eesti Energialt 61,5 miljoni krooniga, hoone ehitusmaksumus on 55 miljonit krooni. Hoone rekonstrueerimisprojekti autor on Martin Aunin arhitektuuribüroost EA Reng.