Hiiu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Aare-Villu Katteli sõnul maksab Hiiu maavalitsus seoses kütusekuluga Aviesile jaanuarist (500 krooni) 31,96 euro võrra rohkem dotatsiooni. Kokku toetab Hiiu maavalitsus Tallinn-Kärdla-Tallinn lendu praegu 925,76 euroga, vahendab Meie Maa.

Estonian Air saab Saare maavalitsuselt Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennu kohta 1988 eurot toetust ja soovib selle tõusu 4048 eurole seoses lendudeks vajaliku lennuki ja meeskondade kulu suurenemisega. Kui lisaraha juurde ei saa, ähvardas lennufirma 1. septembrist liinilepingu ennetähtaegselt lõpetada.

AS Avies turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Tanel Lillepalu pidas arutelu teemal, kas Avies oleks nõus Tallinna-Kuressaare liini teenindamise enda peale võtma, juhul kui Estonian Air peaks lepingu ühepoolselt lõpetama, praegu rohkem spekulatsiooniks. Aviese omanikega ei õnnestunud Meie Maal eile ühendust saada.

Kahte liini ei saa Lillepalu arvates võrrelda, sest lennukid on erineva suurusega ja lisaks on lennumaa Hiiumaale lühem kui Saaremaale