Peale 2010. aasta sügise laienemisotsust on lennufirma SAS avanud käesoleval aastal 13 uut lennuliini ja eeloleval sügisel tutvustaba veel nelja uut liini. Samuti taasavab SAS tuleva aasta märtsis kontinentidevahelise liini Kopenhaagenist Šanghaisse. Samal ajal on klientide rahulolu tõusnud 11 aasta kõrgeimale tasemele ja juunis oli lennukite täituvus rekordkõrgusel.

Juunis tellis SAS 30 uut lennukit Airbus A320neo, need on turul saadavaist kõige keskkonna- ja kütusesäästlikumad. SASil on optsioon tellida 11 täiendavat sama tüüpi lennukit. See on täiendus kevadisele otsusele liisida 17 lennukit Boeing 737 Next Generation ning nii saab lennufirma omale mõne aasta jooksul väga konkurentsivõimeliseks tegeva lennupargi.

Rickard Gustafson, lennufirma SAS tegevjuht ja president: „Meie teenuste kvaliteedi arendamise pikaajaline programm, mis sai alguse 2006. aastal, hakkab näitama selgeid tulemusi. Me olime 2009. ja 2010. aasta täpseim lennufirma Euroopas ja nüüd on meie klientide rahulolu 11 aasta kõrgeimal tasemel. Need tulemused ilmnesid koos kulude kokkuhoiuga, jättes välja kasvavad kulutused lennukikütusele. Me oleme sel aastal saavutanud kasvu ja suurendanud oma konkurentsivõimet. Olles saavutanud edu äri- ja turismisihtkohtadesse lendamisel, tahame jätkuvalt pakkuda klientidele sujuvat ja kuluefektiivset reisivõimalust.“

Lennufirma SAS täpsus õhkutõusmis- ja maandumisaegadest kinni pidamisel oli käesoleva aasta esimese kuue kuu jooksul jätkuvalt tipptasemel ja juunis oli SAS taas Euroopa täpseim lennufirma. Lennukite täituvus oli juunis rekordkõrge, 80%. 2011. aasta esimeses pooles kasvatas SAS mahtu 10%, seda nii Skandinaavia siselendude kui ka Euroopa lendude osas. Samal ajal kasvas reisijate hulk 12%. SAS kasvatas ka oma turuosa Euroopa ja Taani vahelistel lendudel ning
Norra siselendudel.

Uus lennuliin Oslo-New York ületas lootusi. Tuleva aasta 1. märtsil taasavatakse Kopenhaageni-Šanghai liin. SAS suurendab koostööd rahvusvaheliste partneritega, hiljuti anti teada süvenenud koostööst Singapore Airlinesiga.

Positiivsed signaalid turult lubasid SASil avada uued liinid Stockholmist Veneetsiasse ja Bolognasse. Suve jooksul hakati lendama Oslost ja Bergenist Madridi, samuti lendab SAS Oslost Moskvasse, Spliti ja Palma Mallorcale.

Turismilendude nõudlus Lõuna-Euroopasse on parem kui loodeti ja broneeringute arv on kasvanud 15% võrreldes mulluse sama ajaga.