EasyJet teatas täna, et neil on Egiptuses 4500 inimest, kirjutab Bloomberg. Nad plaanivad analoogset inimeste evakueerimist nagu Tuneesias juulis, kui tapeti 30 britti. Siis saadeti Inglismaalt tühjad lennukid inimeste järele.

„EasyJet on kontaktis Suurbritannia valitsusega selles osas, millal me saame taastada lennud ja tuua inimesed koju,“ ütles lennukompanii pressiesindaja Anna Knowles. „Me teeme seda vaid siis, kui valitsus teatab, et lendamine on turvaline.“

„Suurbritannia hinnangul on kogu avaldatud ja salastatud info põhjal lennuõnnetuse taga terroriakt,“ ütles Suurbritannia välisminister Philip Hammond Sky Newsile. Samal seisukohal olid kolm anonüümseks jääda soovinud USA allikat. Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et praeguses juurdluse faasis ei ole selliseks järelduseks alust.

Kaks USA ametnikku ütlesid, et esialgsed tõendid näitavad Islamiriigi osalust. Uurijad uurivad võimalust, et keegi – näiteks pakikandja või lennufirma ametnik – sai altkäemaksu pommi panekuks Metrojeti lennukile.

EasyJet jättis täna ära 4 lendu Londonist, 1 Manchesterist ja 1 Milaanost.

Thomas Cook teatas, et neil on 1700 kundet Punase Mere kuurordis, kes vajaksid õigel ajal ära tootmist. Seniks pakutakse neile tasuta majutust.

Reisioperaator TUI Thomson teatas kogu tegevuse peatamisest kuni 12. novembrini.

Monarch Airlines teatas koostööst Briti valitsusega, et tuua inimesed koju.

Holland soovitab klientidel mitte lennata Sinai poolsaarele. Saksamaa ja Prantsusmaa välisministeeriumid ei ole vastanud Bloombergi ajakirjanikele.