Väike-Sõjamäe tn 18 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostas OÜ R-Konsult. Planeeritud 0,91 ha suurune maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe asumis Väike-Sõjamäe tänava ääres, teatas raepress.

Väike-Sõjamäe tn 18 kinnistu on hoonestamata. Planeeringuala asub Suur-Sõjamäe tööstuspiirkonnas ning planeeritud maa-ala kontaktvööndis asuval 6,82 ha suurusel maa-alal lennuvälja territooriumil on detailplaneeringuga määratud ehitusõigus kahe lennukiangaari rajamiseks ja olemasoleva ärihoone laiendamiseks. Detailplaneering on osaliselt ellu viidud.

Kehtestatava detailplaneeringu lahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga, mille kohaselt on planeeritud ala maakasutuse juhtotstarbeks määratud liiklusala – raudtee ja lennuvälja ehitiste ala, samuti suuremate parklate ala.

Planeeritud tootmishoone rajatakse lennukite hoolduseks ja remondiks. Hoonealune pindala on 4430 m2. Hooldusesse ja remonti liiguvad lennukid lennuvälja maa-alalt, kuhu avanevad kavandatud hoone ligikaudu 50 meetri laiused uksed.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 28. detsembri 2011 korraldusega. Detailplaneeringu eskiislahendusega sai tutvuda 12.–23. jaanuarini 2012 ning 24. jaanuaril 2012 toimus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks avalik arutelu.

Tallinna Linnavalitsus võttis detailplaneeringu vastu 5. detsembri 2012 korraldusega. Detailplaneering oli 10.–25. jaanuarini 2013 avalikul väljapanekul ning 26. veebruaril 2013 toimus detailplaneeringu avaliku väljapaneku tulemusi tutvustav arutelu. Kuna detailplaneeringu menetluse käigus lahendamata planeeringuvaidlust ei jäänud, ei olnud vaja detailplaneeringut maavanemale kohustuslikuks järelevalveks esitada.