Teenus on eelkõige suunatud Põhjamaade ning Kesk- ja Ida-Euroopa riigiasutustele ja ettevõtetele, kuid Levira eesmärgiks on hakata turvalist andmehoiuteenust osutama ka rahvusvahelistele korporatsioonidele, vahendas BNS.

Levira tegevjuhi Mart Einpalu sõnul on ettevõtte eesmärgiks tõusta juhtivaks pilveteenuse pakkujaks Põhjamaades ning Kesk- ja Ida-Euroopas ja selle saavutamiseks on esmatähtis pakkuda klientidele matemaatiliselt tagatud tõestust selle kohta, et nende andmed on pilves kaitstud ja vastavad kohalikule seadusandlusele.

"Joyenti mitmekihiline virtualiseerimistehnoloogia koos Guardtime'i ajatemplitega on tugev lahendus ettevõtetele ja riigiasutustele, kes soovivad kasutusele võtta pilvetehnoloogia, kuid pole seda seni teinud usaldus- ja turvakaalutlustel," sõnas Einaplu.

Levira teatal kasutavad Joyenti Smartdatacenter tehnoloogiat mitmed suuremahuliste teenuste pakkujad üle maailma, teiste hulgas Uniserve Communications ja Linkedin.

"Meil on väga hea meel, et saame strateegilise partnerluse kaudu Guardtime'iga ning koostöös Leviraga pakkuda maailma esimest võltsimiskindlat pilveteenust," ütles Joyenti tehnoloogiajuht Jason Hoffman.

Guardtime'i tegevjuht Mike Gaulti sõnul on pilvetehnoloogia kasutajad varasemalt pidanud teenusepakkujat pimesi usaldama. "Guardtime'i ajatemplitehnoloogia ja Joyenti Smartdatacenteri ühendamisel saavad kliendid sõltumatu, matemaatiliselt tõestatava auditijälje kõigele, mis toimub pilveteenuse pakkuja keskkonnas. Koostöö Joyentiga tähendab suurt läbimurret hajutatud IT-taristuga ettevõtete riskihalduses, lihtsustades oluliselt üleminekut pilvetehnoloogiale," selgitas Gault. Ta lisas, et lahendus on eriti oluline riigiasutustele ja rahvusvahelistele ettevõtetele, kellele on püstitatud kõrgendatud nõudmised turvalisuse ja andmekaitse osas.

Guardtime pakub digitaalset ajatempliteenust, millega on võimalik tõendada dokumentide ja andmete autentsust ning päritolu. Ajatemplit on võimalik kontrollida avaliku koodi abil, mis ilmub Äripäevas ja Financial Times'is. Eestis kasutab Guardtime'i teenust näiteks SEB pank, märkis Levira.

Levira on IT, meedia ja telekomi infrastruktuuriteenuste osutaja, mille aktsionärideks on 51 protsendiga Eesti riik ja 49 protsendiga Prantsuse telekommunikatsioonikontsern TDF Group. TDF-i kaudu on Levira üks osa Euroopa juhtivast elektroonilise side infrastruktuuri- ja meediateenuseid osutavast ettevõtete grupist. TDF-i osalusega ettevõtted on lisaks Eestile ka Soomes, Hispaanias, Ungaris, Monacos, Poolas, Saksamaal ja Rootsis.

Joyent on pilveteenuseid pakkuv ettevõte, mille teenuseid kasutavad muuhulgas Linkedin, Voxer, Gilt Groupe ja Microsoft.