„See ei olnud meeldiv aeg. Meile oli juba mõnda aega teada, et TV3 ei lahku vabalevist, kuid me ei saanud seda kinnitada. Samal ajal vaatasime pealt, kuidas erinevate kampaaniatega inimesi tasuliste pakettidega liituma meelitati. Ma tahan selle eest vabandada," ütles Einpalu.

Ta lisas, et pikka arutamist Levira ja TV3 vahel ei olnud. Telekanal küsis alternatiivset võimalust ning neile pakuti 93-94-protsendilise levikuga varianti. See neid rahuldas - leviala on küll väiksem, vaatajaid vähem, aga telekanali jaoks on ka teenustasu pisut madalam.

„See oli nende otsus ja eks nad ole arvutanud ka reklaamituru riski."

Küsimuse peale, kas Kanal 2 vahepealne käitumine, kus ka nemad vabalevist lahkumise plaanist teada andsid, kuid siis otsuse ümber tegid, TV3 kuidagi mõjutas, ütles Einpalu: „Kui ma Levirast lahkun, siis kirjutan sellest raamatu."

Einpalul on eriti piinlik nende inimeste ees, kes on vahepealsel ajal liitunud tasuliste pakettidega. Tema teada peaks elektroonilisel teel sõlmitud lepingust saama taganeda 2 nädala jooksul. Igal juhul tasub juhul, kui operaator ei ole nõus lepingut tasuta lõpetama, pöörduda Tarbijakaitse poole.

„Need lepingud on sõlmitud mitte kogu infot teades, õiget infot omamata."

Võrguvahetus toimub suve lõpus, tõenäoliselt augustis, sest praegu seda võrku alles ehitatakse. Senikaua näeb TV3 vabalevis ka see 6-7% eestimaalastest, kes edaspidi levipiirkonda ei mahu.

Vaata infot uue levipiirkonna kohta siit.