Levira müügitulu kasvas mullu kaheksa protsenti 10,4 miljoni euroni. Müügitulust 4,7 miljonit eurot teenis ettevõte TV- ja raadioteenustelt, kolm miljonit eurot meediateenustelt, 1,1 miljonit turismiteenustelt ja samuti 1,1 miljonit eurot telekomiteenustelt. Eestis teenis ettevõte 7,7 miljonit eurot ja Rootsis 1,6 miljonit eurot, selgub majandusaasta aruandest.

Müügitulu kasv tuli mullu põhilselt Levira gruppi kuuluva SA Talllnna Teletorn edukast tegevusest teletorni külastajate teenindamisel. Märkimisäärne oli serverimajutuse ja pilveteenuste kasv. Tulud ülejäänud teenuste segmentides jäid kokkuvõttes eelneva aasta tasemele.

Ettevõtte ärikasum ja puhaskasum olid mullu vastavalt 1,5 miljonit eurot ja 1,4 miljonit eurot. Võrreldes eelneva aastaga suurenes puhaskasum viis protsenti. Ärikasum enne põhivara kulumit, finantstulusid-kulusid ja tulumaksu (EBITDA) oli 4,3 miljonit eurot ning EBITDA marginaaliks kujunes 42 protsenti. Võrreldes möödunud majandusaastaga suurenes EBITDA üheksa protsenti ning rentaablus püsis samal tasemel.

Ettevõtte kulud olid 9,5 miljonit eurot, suurenedes võrreldes eelmise aastaga üheksa protsendi võrra. Kulude kasv oli tingitud põhivara kulumi suurenemisest, mille põhjuseks olid mahukad Talllnna Teletorni rekonstrueerimise investeeringud 2012/2013 ja sellele eelneval majandusaastal.

Tegevuskulud moodustasid 6,1 miljonit eurot nagu ka aasta varem.

Möödunud majandusaastal tegi Levira investeeringuid 2,7 miljoni euro ulatuses, millest olulisema osa moodustasid investeeringud teleprogrammide väljastuskeskuse laiendamiseks, digitaaltelevisiooni- ja raadiolevivõrkude töökindluse tagamiseks, vabariigisiseste ja rahvusvaheliste distributsioonivõrkude arendamiseks ning Tallinna Teletorni rekonstrueereerimiseks.

Mullu oli Levira konsolideeritud üksuse keskmine töötajate arv 95, tunamullu oli töötajaid 80. Töötajatele arvestatud tasud koos maksudega moodustasid kaks miljonit eurot, aasta varem 1,7 miljonit eurot. Nimetatud summa ei sisalda nõukogu ja juhatuse liikmete tasu. Mullu lisandus ettevõttesse 43 uut töötajat ja lahkus 22 töötajat. Aasta lõpu seisuga töötas Leviras 105 töötajat, aasta varem oli neid 84.

Ettevõtte nõukogu liikmetele arvestati mullu töötasu summas 20 900 eurot ning juhatuse liikmetele tasusid 275 800 eurot

Levira aktsionärid on Eesti riik osalusega 51 protsenti ning Prantsuse ettevõte TDF osalusega 49 protsenti. Levira konsolideerimisgrupi koosseisu kuuluvad SA Tallinna Teletorn ja Eesti Digitaalringhäälingu OÜ.

Levira majandusaasta algab aprillis ja lõpeb märtsis.