„Levira omandab üha rohkem kaasaegse tehnoloogiaettevõtte näo, mida kinnitab eelmise aasta majandustegevuse kokkuvõte. Müügitulu suurenes eelnenud aastaga võrreldes kolm protsenti ning jõulist kasvu näitasid ettevõtte IT-teenuste ja teletootmise ärisuund, mis kasvasid vastavalt 46 protsenti ning 30 protsenti. Häid tulemusi näitasid ka võrgu- ja meediateenused,“ ütles Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Tammiste sõnul tõi 2017. aasta kaasa suurema teenusevaliku, tihedamad koostöösuhted partneritega ning klientide süveneva usalduse. „Oleme tugev partner ettevõtetele, kelle äritegevus sõltub tehnoloogiast, kuid kes soovivad vajalike lahenduste pakkumiseks kaasata professionaalset teenusepakkujat,“ lisas Tammiste.

Levira sisenes 2017. aastal asjade interneti (IoT) turule ning sõlmitud kliendilepingutest moodustavad põhilise osa kauglugemislahendused. Meediateenuste osas õnnestus Leviral leida nii uusi kliente kui ka kasvatada olemasolevate klientide teenuste mahtu. Uus teletootmise ülekandejaam on aidanud Leviral senisest märksa paremini kanda kinnitada Skandinaavias.

Levira eksporditeenuste maht moodustas 27% tuludest ning välisturgudest olid suurema osakaaluga Suurbritannia, Rootsi ja Läti.

Levira 2016. aasta müügitulu ja ärikasum (EBITDA) olid vastavalt 10,6 miljonit eurot ja 3 miljonit eurot.

Levira aktsionärid on Eesti Vabariik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF vastavalt 51- ja 49-protsendilise osalusega.