Muudatuste käigus said neli LG-le olulist valdkonda uued tegevjuhid, kes said rohkem otsustusvabadust ehk autonoomiat, kirjutas Geenius.ee.

Geeniusele teadaolevalt oli LG mobiiliosakonna uue juhi David Jungi üks esimesi otsuseid lahkuda Baltikumi turult. Praktikas tähendab see seda, et LG peatas telefonide tarned kolme Balti riiki.

Tavalised telefonikasutajad jäävad LG otsuse järel veel kehvemasse seisu. Nimelt lõpetas LG oma uutele telefonidele mõeldud tarkvara tõlkimise. Kasutajate jaoks tähendab see seda, et ühelgil uuel LG telefonil ei ole keelevalikus olemas eesti, läti ega leedu keelt.

Mobiilioperaatorite ja elektroonikapoodide jaoks tähendab LG lahkumine seda, et senist ametlikku maaletootjat enam pole. Kui kaupmehed soovivad edaspidi klientidele pakkuda LG telefone, siis peavad nad endale leidma mõne uue tarnija. Mõnevõrra sarnaneb seis Motorolaga, mille Moto G telefonid on soodsad ja kvaliteetsed. Kuna aga Motorolal siinses regioonis esindust pole, on Moto G telefone võimalik leida ainult mõnest üksikust poest nagu Klick, kes võtnud vaevaks neid maale tuua.