Börsipäev algas kell 10 ning esimese 20 minutiga on LHV aktsia hind tõusnud avamishinnast 7,25 euro juurest 7,4 euroni ehk umbes 2 protsenti.

Kauplemispäeva viimane tehing tehti LHV aktsiaga 7,02 euro juures ehk avamishinnast ligi 4 protsenti allpool. LHV aktsia märkimishind oli 6,95 eurot ja sellega võrreldes jäi aktsia hind umbes 1 protsendilisse plussi.

Investorite huvi LHV IPO vastu oli suur – kokku osales avalikul pakkumisel 5485 investorit, kes märkisid IPO mahu 3,3-kordselt üle.

Vahetult enne börsipäeva algust toimunud pidulikul üritusel osalesid LHV Groupi juhataja Erkki Raasuke ning Nasdaq Tallinna börsi juhatuse esimees Rauno Klettenberg. Üritusele oli kutsutud ka hulk LHV investoreid, kliente ja töötajaid, et üheskoos kauplemine avada ja esimestele tehingutele kaasa elada.

„Meil on suur rõõm tervitada LHV Group’i aktsianoteeringu puhul, mis järgneb nende edukale IPO-le. LHV aktsiate kauplemisele võtmine toob juurde uue investeerimisvõimaluse Balti ning ka rahvusvahelistele jae- ja institutsionaalsetele investoritele. Ettevõttele toob avalikul turul olemine kaasa eelkõige võimaluse kaasata tulevikus lihtsamalt raha, suurema likviidsuse ning tuntuse kasvu,“ ütles Nasdaq Balti turu juht Arminta Saladžienė.

„LHV on alles oma pikaajalise arengu alguses, avalikuks ettevõtteks muutumine aitab tugevdada meie strateegilist positsiooni. Lisaks lubasime aktsionäridele juba mitu aastat tagasi, et noteerime aktsiad Nasdaq Balti börsil ning me peame oma lubadusi,“ ütles LHV Group’i juht Erkki Raasuke.

„LHV Group’i aktsiate esmane avalik pakkumine ja sellele järgnev noteerimine börsil on suurepärane näide illustreerimaks, kuidas saada avalikuks ettevõtteks. See, kuidas LHV on kogu protsessi üles ehitanud, jaganud pidevalt avalikkusele informatsiooni ja hoidnud raudse kindlusega ajakavast kinni, on olnud imetlusväärne,“ kommenteeris Nasdaq Tallinna juht Rauno Klettenberg.

„LHV turuletulekust saavad teised börsiettevõtteks pürgijad kindlasti eeskuju võtta,“ lisas Klettenberg.

LHV Group viis 2.-16. maini läbi ettevõtte aktsiate esmase avaliku pakkumise, mille käigus pakuti avalikult 2 miljonit aktsiat. Pärast pakkumist koosneb LHV Group’i aktsiakapital 25 356 005 lihtaktsiast, aktsia nimiväärtus on 1 euro. Balti börside põhinimekirjas noteeritakse kõik LHV Group’i lihtaktsiad.