Vaadates kogu selle protsessi suhteliselt pikka ajagraafikut ja ülesehitust, võib Danili sõnul jääda üha enam mulje, et müügiks pakutakse siiski enamusosalust. See tähendaks, et lisaks Citigroup’iga seotud firmade osalusele on kooskõlastatult pakkumises ka Infortari osalus. Päris kindel selles muidugi olla ei saa.
Uudisnuppudest võib lugeda, et Tallinki kohta koostatud põhjaliku infomemorandumi on saanud mitmed võimalikud ostjad ja esmaseid pakkumisi oodatakse jaanuari lõpuks. „Siinkohal tuleks aga meeles pidada, et infoga tutvumine ei kohusta võimalikke ostjaid mingeid pakkumisi tegema ning kui tehaksegi, ei pruugi need olla Tallinki tuumikomanikele vastuvõetavad,“ rääkis Danil.

Kui esitatakse praegustele omanikele vastuvõetav pakkumine ja jõutakse tehinguni, on ostja vastavalt väärtpaberituru seadusele ja börsi reglemendile kohustatud tegema pakkumise ka väikeaktsionäridele.

Enamasti makstakse strateegilise osaluse eest börsihinnaga võrreldes preemiat, aga Tallinki aktsia on Danili juba võimaliku tehingu ootuses märgatavalt tõusnud. „Seetõttu ei tasuks ainult väljaostupakkumise ootusele oma investeerimisotsust rajada,“ lausus ta.

Lisaks jääb tema sõnul risk, et tehing mingil põhjusel jääb teostamata.