100 auhinna aktsiamäng “Noor Pensionär” algab 12.novembril ning kestab 20. detsembrini internetiaadressil noorpensionar.aripaev.ee. Mäng kujutab päris elu, kus iga börsipäev võrdub eluaastaga, mil mängija kontole laekub 5 000 krooni, mida pensionipõlveks investeerida.

LHV partner Rain Lõhmus usub, et aktsiamäng on hea võimalus investeerimist harjutada. “Kuigi 2001.aasta on olnud raske, on aktsiate pikaajaline tootlus oluliselt kõrgem kui hoiustel ja võlakirjadel. Ajalugu näitab, et pöörded aktsiaturul on olnud kõige ootamatumatel momentidel. Aktsiamäng aitabki inimesel uuesti aktsiaturule tulla, ” ütles Lõhmus.

Äripäeva analüütiku Romet Kreeki sõnul õpivad mängus osalejad ka portfelli koostamise põhialuseid nagu hajutamine eri geograafiliste piirkondade ja valdkondade vahel. “Aktsiamängus osalejatel on võimalik investeerida nii NYSE, Nasdaq ja Amex börsidel noteeritud aktsiatesse kui ka TVB kolme juhtaktsiasse, “ sõnas Kreek.

Aktsiamängu “Noor Pensionär” osavõtutasu on 100 krooni portfellilt. Mängus on kokku 100 auhinda: pihuarvuti, MP3 mängijad ning investeerimisalased raamatud.