Eastern Europe Real Estate Investment Trusti (EE REIT) nõukogusse kuuluvad Rain Lõhmus, Tõnis Haavel, Ville Jehe ning Urmas Laur. Fondi juht on aastaid Uus Maa kinnisvaraanalüütikuna töötanud Ain Kivisaar, on kirjas Delfile saadetud teates.

Tegemist on aktsiaseltsina asutatud kinnisvarafondiga, mis emiteerib investoritele tähtajatuid võlakirju. 2006. aasta lõpuks on plaanis fondi kaasatud investeeringute maht kasvatada 300 miljoni kroonini.

„Alustame riikidest mille turgudel tunneme ennast kodus — Eestist, Lätist ja Leedust” ütles nõukogu liige Rain Lõhmus. Edaspidi on võimalik liikumine teistesse kiirelt arenevatesse Ida Euroopa riikidesse.

„Fond investeerib 60% ulatuses rahavoogu tagavatesse projektidesse ning 40 protsendi ulatuses kõrgemat oodatavat tootlust pakkuvatesse kinnisvara arendusprojektidesse,” sõnas Lõhmus.

„Selline struktuur võimaldab pakkuda investoritele nii kvartaalseid intressimakseid kui ka kapitalikasvu. Eesmärgiks on pakkuda likviidsust ja kõrgemat kogutootlust kui tavapärased kinnisvarafondid.”

“Tegemist on tootega, mis täidab seni turul valitsenud tühimikku,”kirjeldas uut fondi Uus Maa Kinnisvaragrupi tegevjuht Urmas Laur. “Fondi struktuur ja investeerimispoliitika peaks hästi sobima neile, kes soovivad osa saada Baltikumi kinnisvaraturgude kiirest kasvust ilma liigseid riske võtmata”.

Fondi võlakirju levitatakse kinnise suunatud emissioonina piiratud hulgale investoritele miinimumsummana alates 40 000 Eurost. Võlakirjade levitamist korraldab LHV.